Ο Κέρκης είναι ένα όμορφο βουνό. Άγριο, αλλά συνάμα όμορφο! Χαίρεσαι να το ανεβαίνεις και η πεζοπορία μέχρι την Παναγία Μακρινή είναι μια απόλαυση!

Μια Κυριακή πρωί με ένα ενοικασμένο τζιπ ξεκινήσαμε από το Βαθύ για το χωριό Καλλιθέα και την Παναγία Μακρινή.
Οδηγώντας αργά για να απολαύσουμε τη διαδρομή φιάσαμε στην Καλλιθέα σε μιάμιση ώρα περίπου και πήραμε το χωματόδρομο που ανεβαίνει στον Κέρκη.
Για δρόμος …ορειβασίας είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά απαραίτητο είναι όχημα τύπου τζιπ με το οποίο πολλές φορές καταφεύγαμε παρατεταμένα στην πρώτη ταχύτητα.. Η διαδρομή είναι εκπληκτική μέσα στο πυκνό δάσος και σας συστήνουμε να την κάνετε όλη πεζοπορία, άλλωστε είναι ακριβώς πέντε χιλιόμετρα και θα τα διανύσετε εύκολα αποζημιωνένοι από την ομορφιά της άγριας φύσης.

Θα περάσετε από το εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης και θα μείνετε αναγκαστικά να το απολαύσετε. Στο τέλος δε αυτού του χωματόδρομου, ακολουθεί μια ανάβαση περίπου πεντακοσίων μέτρων (θα σας φανεί μεγαλύτερη) μέσα σε μονοπάτι που είναι πολύ καλά συντηρημένο και με συνεχείς ενδείξεις σε σχήμα σταυρού για να μη χαθείτε.

Και.. φθάνοντας στην Παναγία Μακρινή θα νοιώσετε γιατί άξιζε τελικά η διαδρομή σας!
Η εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε σπηλιά και απαστράπτει κατάλευκη όπως είναι. Η θέα από την υπερηψωμένη αυλή της είναι θεϊκή έτσι ώστε κανείς ταπεινός φωτογραφικός φακός δεν μπορεί να αποτυπώσει! Ακόμη και η ματιά δυσκολεύεται να συλλάβει και να χωρέσει ότι συμβαίνει εκεί.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στη σελίδα www.isamos.gr