Το αφιέρωμα στα Κουμέικα είχε μια μόνο αιτία: Τη “γνωριμία” μας με έναν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που κατάγονται από αυτά, το Γιώργο Βαρβάκη.

Είχαμε πολλά χρόνια να επισκεφθούμε τα Κουμέϊκα. Πάντα “στρίβαμε” προς τον Μπάλο για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις..

Το χωριό ήταν ήσυχο μεσα στο χειμωνιάτικο κυριακάτικο πρωινό. Η πλατεία άδεια, οι δρόμοι το ίδιο, και το καφενείο με δυο θαμώνες που μας καλημέρισαν εγκάρδια. Ηπιαμε τον ελληνικό μας καφέ, περπατήσαμε στα άδεια στενάκια, βγάλαμε πολλές φωτογραφίες…
Η ίδια ερημιά μας περίμενε και στον Μπάλο. Ησυχη η παραλία, χωρίς τα κύμματα που θα δείτε στις φωτογραφίες, δυο σκυλιά για παρέα στον περίπατο μας και μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες..
Δώσαμε ραντεβού για το καλοκαίρι και νοιώθουμε ήδη “απλωμένοι” στα ζεστά βότσαλα της παραλίας.

Αφιέρωμα στα Κουμέικα της Σάμου

Αξίζει να διαβάσετε τα αφιερώματα για τα Κουμέϊκα, όπως τα βρήκαμε μέσα από τις καλαίσθητες σελίδες του φίλου μας Γιώργου Βαρβάκη. Σας συστήνουμε να γίνεται μέλη του μπλογκ, γιατί τα καλύτερα έρχονται…

Επιλέξαμε τις παρακάτω αναρτήσεις και σας τις παρουσιάζουμε:

  • Ο Χρήστος Καρατζάς, με καταγωγή από την Κρήτη, παντρεύτηκε κάποια από τις “Μέρλιες” όπως ήταν το παραγκώμι των γυναικών συγκεκριμένης οικογένειας του χωριού, με αποτέλεσμα να κολλήσει κι αυτός το δικό του παραγκώμι (παρατσούκλι) εξ αγχιστείας και εγκαταστάθηκε στα ΚουμέικαΉταν μουσικός: έπαιζε λατέρνα, μαντολίνο και «φυσαρμόνικα», όπως ονοματίζεται το όργανο αυτό στο βιβλίο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, «Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΙΣ 78 ΣΤΡΟΦΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα Isamos για το αφιέρωμα στα Κουμέικα