Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το χωριό Καλλιθέα της Σάμου. Μετά από μια αρκετά μεγάλη διαδρομή από το Βαθύ (μιάμισι ώρα με αυτοκίνητο) και διασχίζοντας όμορφα τοπία, βρήκαμε το χωριό με αρκετό κρύο και σχετικά έρημο (λόγω εποχής) από κόσμο.

Εκδρομή στο χωριό ΚαλλιθέαΜία από τις πιο ευχάριστες αισθήσεις είναι το να εισπνέεις αυτό το ελαφρύ καθάριο αεράκι, που κάνει αισθητή την παρουσία του και κατακλύζει κάθε σου κύτταρο, ήδη από την άφιξή σου στο χωριό. Εδώ η απλότητα και οι αναλλοίωτες, στο χρόνο, αξίες που διέπουν τη ζωή των κατοίκων, θα σας φέρουν σε επαφή με έναν άλλο, πιο αγνό κόσμο.

Με πιο αργούς και ήρεμους ρυθμούς, που τόσο έχουμε ανάγκη και με ανθρώπους φιλικούς και φιλόξενους, που τόσο αποζητάμε στη ζωή μας. Γενναιοδωρία, αυθεντικότητα, κεράσματα και θυμόσοφες κουβέντες σε συνδυασμό με γεμάτα χαμόγελα και καθαρές ψυχές.

Εκδρομή στο χωριό ΚαλλιθέαΠοικίλες δραστηριότητες που θα σε φέρουν πιο κοντά με τη φύση. Μπορείς να επιλέξεις  περιπάτους στα καταπράσινα χωράφια, και στην Παναγία Μακρινή ενώ, παράλληλα, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις απολαυστικό δροσερό νερό κατευθείαν από τις πηγές. Άπλετος χρόνος για να απορροφηθείς στις σκέψεις σου και να έρθεις σε αρμονία με τον εαυτό σου. Λιγότερη ενασχόληση με την τεχνολογία, περισσότερη ενασχόληση με τον Άνθρωπο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο και δείτε φωτο.