Έξι σούπερ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και χόμπι που μπορείτε να αρχίσετε δωρεάν ή με λίγα χρήματα αυτό το φθινόπωρο.

Νέα Νορβηγική μελέτη αποδεικνύει ότι όσο πιο πολύ εκμεταλλεύεσαι εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σου, τόσο πιο ισορροπημένος θα είσαι.

Το ανασταλτικό στοιχείο σε όλους για να ξεκινήσουν κάποια δραστηριότητα είναι η έλλειψη χρόνου! Eμπνεύσου από τις παρακάτω προτάσεις του SamosNet και ξεκίνα κάτι! Βρες το χρόνο, “δημιούργησε” χρόνο για σένα και για τον εαυτό σου! Έχε στο νου σου ότι κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες θέλουν χρόνο για να τελειοποιηθούν και φυσικά δεν πρέπει να απογοητευτείς αν ζοριστείς λίγο στην αρχή..

Γυμναστική 

"Παλμός" Athletic CenterΓνωρίζουμε ότι η γυμναστική αποτελεί το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, από τις καρδιολογικές παθήσεις μέχρι την οστεοπόρωση. Πρόσφατα, όμως, η άσκηση θεωρήθηκε -μεταξύ άλλων- και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία. Έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική άσκηση, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να διατηρήσει την ψυχική ισορροπία. Δείτε εδώ πια γυμναστική σου ταιριάζει.

Φωτογραφίες

samosnet- Τι δραστηριότητα να ξεκινήσω;
Είναι γεγονός πως όλοι έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στις φωτογραφίες. Μας αρέσει να απαθανατίζουμε τη στιγμή, ένα τοπίο, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τον εαυτό μας. Οι φωτογραφίες κατά κάποιο τρόπο μας βοηθούν να θυμόμαστε και να κρατάμε τη στιγμή εκείνη αναλλοίωτη στο χρόνο. Το θέμα όμως είναι να κρατάμε τις καλές φωτογραφίες. Και για να έχουμε ένα ωραίο αρχείο θα πρέπει να ξέρουμε και πως να φωτογραφίζουμε σωστά. Η φωτογραφική ομάδα Σάμου  και η  Φωτόνησος Φωτογραφική Ομάδα Κοντακαιίκων Σάμου θα σας μάθουν τους τρόπους και τις γνώσεις για σωστές φωτογραφίες.

Πεζοπορία

Έξι δραστηριότητες και χόμπι που μπορείτε να αρχίσετε το φθινόπωροΑκόμα και κοντά στην πόλη υπάρχουν διαδρομές και δασικά μονοπάτια για να χορτάσετε φύση και να ασκηθείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στις οργανωμένες εξορμήσεις περιπατητικών και φυσιολατρικών συλλόγων. Δείτε εδώ και εδώ τα προγράμματα τους.

Χορός

samosnet- Τι δραστηριότητα να ξεκινήσω;Latin ή παραδοσιακούς κυκλωτικούς; Όποια κι αν είναι η διάθεσή σας ή τα μουσικά σας γούστα, υπάρχει ένας χορός που θα σας εκφράσει και θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε και να βάλετε τον ρυθμό στην καθημερινότητά σας. Δείτε εδώ και εδώ

Ποδηλατοβόλτα 

samosnet- Τι δραστηριότητα να ξεκινήσω;Ως γνωστόν, το ποδήλατο είναι ο ιδανικότερος (και πιο ωφέλιμος για το σώμα σου) τρόπος να περιηγηθείς σε ένα μέρος. Μόνοι σας ή με παρέα (δείτε εδώ) γρήγορο, ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο σε διασκεδάζει, γυμνάζει το σώμα, χαρίζει την αίσθηση της ελευθερίας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία.

Bridge 

Έξι δραστηριότητες και χόμπι που μπορείτε να αρχίσετε το φθινόπωροΤο μπριτζ είναι ένα παιχνίδι που διδάσκεται εύκολα, βοηθάει απίστευτα στην αυτοσυγκέντρωση και την εσωτερική πειθαρχία. Αν σας αρέσει το παιχνίδι δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Αν έχετε να μας προτείνετε κάποια άλλη δραστηριότητα στείλτε μας  e-mail: info@samosnet.gr