Με την ταινία «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου» συνεχίζει τις προβολές το cine olympia από Πέμπτη 7 Μαρτίου έως Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21:15.

 Ο χειμώνας έχει την (σινεφίλ) χάρη του στο cine olympia

“The Favourite” ή αλλιώς “Η Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου πέρασε στην ιστορία. Στην 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ θα αναφέρεται πλέον πάντα ότι η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη κατέκτησε το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου με την Ολίβια Κόλμαν!

Σε μία βραδιά που η “Ευνοούμενη” ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ, η Ολίβια Κόλμαν κατέκτησε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία, σε μία τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο Λάνθιμο. Το συγκεκριμένο ήταν το μοναδικό Όσκαρ που κατέκτησε η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος πάντως άφησε το στίγμα του στον θεσμό με τις 10 υποψηφιότητές του.

 

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, στην περίοδο όπου η καταβεβλημένη και ασθενής Βασίλισσα Άννα (την ενσαρκώνει η υποψήφια για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον αγγλικό θρόνο, αδυνατώντας να εκτελέσει τα καθήκοντά της με τον επιθυμητό τρόπο. Στην βασιλική Αυλή, λοιπόν, συναντούμε τη Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο, και παράλληλα προτεζέ, εμπιστευόμενη και κρυφή… ερωμένη της Βασίλισσας.

Η σημαντική θέση της Δούκισσας, όμως, θα κλονιστεί όταν θα εισέλθει στην Αυλή η ξαδέρφη της ονόματι Αμπιγκέιλ Μάρσαλ, η οποία, μαζί με την Αυλή, θα τρυπώσει και στο βασιλικό κρεβάτι, αποκτώντας από τη μία μέρα στην άλλη προνόμια, εύνοια και ισχύ. Αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία της Αμπιγκέιλ να ανακτήσει τις αριστοκρατικές της ρίζες και δεν θα αφήσει κανέναν να της σταθεί εμπόδιο.

 Πληροφορίες

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λάνθιμος, ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν, Μαρκ Γκάτις, Τζέιμς Σμιθ.

Δείτε το εντυπωσιακό trailer:

Δείτε επίσης: Σαν παλιό σινεμά… Σινέ Ολύμπια

Αν χαθείτε, είμαστε εδώ!

TO CINE OLYMPIA ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΝΘΗΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΣΚΑΡ 1ου ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21,15.. ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΒΕ ΧΩΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 6976094181