Ο ΕΟΣ Σάμου εμπνέεται από τη γυναίκα και προτεινει το Femme Fatale Samos Cocktail: μια οινική δημιουργία με το κρασί Samos Grand Cru.

Ο ΕΟΣ Σάμου, σε συνεργασία με το βραβευμένο bartender, Ιωακείμ Ζαβουδάκη εμπνεύστηκαν από τη γυναίκα δημιουργώντας ένα κοκτέιλ εξαιρετικά αφιερωμένο σε εκείνη: το πρωτότυπο Femme Fatale Samos Cocktail, βασισμένο στο Samos Grand Cru.

Το Femme Fatale Samos Cocktail με το Samos Grand CruΤο Femme Fatale Samos Cocktail με βάση το Samos Grand Cru είναι ένα κοκτέιλ απόλυτα θηλυκό και απολαυστικό. Μυρωδάτο και φινετσάτο. Με τη γοητεία της απλότητας, μα και της γυναικείας πολυπλοκότητας. Σικάτο όσο και αποκαλυπτικό, ολόφρεσκο και τόσο ξεχωριστό!

Το Femme Fatale Samos Cocktail με το Samos Grand CruΣτο Grand Cru του ΕΟΣ Σάμου αναδύονται τα χαρακτηριστικά αρώματα του λευκού μικρόρωγου μοσχάτου της Σάμου. Είναι ένα ευχάριστο, γλυκό κρασί που κάθε γυναίκα θα αγαπήσει. Φρέσκο με απόλυτα ισορροπημένη γεύση. Ένα κλασικό Vin Doux Naturel που παράγεται από καλά ωριμασμένα σταφύλια επιλεγμένων ημιορεινών αμπελώνων, με πολύ προσεκτική οινοποίηση, αγάπη και σεβασμό στην ποικιλία που το γεννά, το Μοσχάτο Σάμου.

Το εξαιρετικό Femme Fatale Samos Cocktail, δημιουργήθηκε ειδικά για τη γυναικα! Απόλαυσέ το με τις φίλες σου, την παρέα σου ή -ως άλλη Famme Fatale- μόνο με το σύντροφό σου. Εναλλακτικά, συνδύασε μόνο του το Grand Cru με ελαφρά γλυκά από φρούτα, αλλά και ελαφρώς «αλμυρά» πιάτα, όπως αυτά με κρέμα γάλακτος, κίτρινα τυριά ή μπεσαμέλ.

Όποια πρόταση κι αν ακολουθήσεις, όποια απόλαυση κι αν επιλέξεις το Samos Grand Cru σίγουρα θα σε εμπνεύσει!

FEMME FATALE SAMOS COCKTAIL

Το FEMME FATALE Samos Cocktail με Samos Grand Cru εμπνεύστηκε και παρουσιάζει ο bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκης, που το 2016 συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 12 καλύτερων bartender στην Ελλάδα, στην κατηγορία classic cocktail.

Femme Fatale Samos Coctail

1 bar spoon ροζ πιπέρι
60 ml Samos Grand Cru
25 ml λικέρ Lychee
20 ml σιρόπι βανίλιας
20 ml φρεσκοστυμμένο lime

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται σχεδόν το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 22 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden SamenaAegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand CruSamos NectarSamos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.