Θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων στα πλαίσια των εκδηλώσεων « Ηραία -Πυθαγόρεια » στις όχθες του Ίμβρασου ποταμού με θεατρικά, χορευτικά και μουσικά δρώμενα και τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών.

Απαγγέλλει η Τίνα Αλεξοπούλου. Συμμετέχει το χοροθέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος» υπό την διδασκαλία της Ελένης Λιναρδάκη. Τραγουδούν Έφη Μόρφου, Δήμητρα Τσακανιά.Ακολουθεί μουσική συναυλία με αρχαία και παραδοσιακή μουσική με την Αλίκη Μαρκαντωνάτου, τη Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου, τη Βασιλική Παπαγεωργίου και τον Χρυσόστομο Μπουκάλη.

• Όχθες Ίμβρασου ποταμού, Ηραίον, ώρα: 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 20.08.2016

ireon2-300x200
Ηραία: Αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής (Φωτο: Νίκος Τσούλος)

Γιορτή των Ηραίων: Αγώνας Δρόμου γυναικών και μεγάλη Πομπή των Ηραίων
Η κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ  Ηραία – Πυθαγόρεια με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 εθελοντών. Τραγουδούν οι Δήμητρα Τσακανιά, Ζαφειρούλα Χατζηφωτίου, Βασιλική Παπαγεωργίου, Έφη Μόρφου και Αλίκη Μαρκαντωνάτου. Χορεύουντο χοροθέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου «Ο Λυκούργος» υπό τη διδασκαλία της Ελένης Λιναρδάκη και το SamosSchoolofDance της Χριστίνας – Αλεξάνδρας Τσαρδούλια. Τιμητική συμμετοχή Ελλήνων και Ελληνίδων Ολυμπιονικών στον αγώνα δρόμου γυναικών.

• Αγώνας Δρόμου: Είσοδος Αρχαίου Ναού Ήρας, ώρα: 19.30
• Πομπή Ηραίων: Κεντρικός δρόμος Πυθαγορείου, ώρα: 21.00
• Εορταστικές Εκδηλώσεις: Λιμάνι Πυθαγορείου, ώρα: 21.45

Τα Ηραία- Πυθαγόρεια, διοργανώνονται από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού του Δήμου Σάμου, και τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO, του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Διεξάγονται εδώ και δέκα χρόνια με τη συμμετοχή σημαντικών πνευματικών ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο: