Ο Κάμπος  Μαραθοκάμπου είναι μια ονειρεμένη τουριστική περιοχή που βρίσκεται στη νότιο δυτική πλευρά της Σάμου και είναι απλωμένος στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Κερκετέα. Αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του βουνού και της θάλασσας.

Ο Κάμπος είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο με άριστες τουριστικές υποδομές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών. Η εκτεταμένη αμμουδιά του με τα γαλάζια και δροσερά νερά της προσελκύει πλήθος επισκεπτών κάθε καλοκαίρι.

Η διαμονή κοντά στην περιοχή της παραλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι εξασφαλισμένη από μια πληθώρα καταλυμάτων και ο επισκέπτης μπορεί να βρει ό,τι επιθυμεί!
Το μπάνιο αλλά και η απόλαυση του φαγητού στις παραθαλάσσιες ταβέρνες είναι το χαρακτηριστικό αγαθό της περιοχής και θα πρέπει να πιείτε τον καφέ σας και το παγωμένο αναψυκτικό σας δίπλα στην θάλασσα για να καταλάβετε τι εννοούμε!

Κύμα που σκάει σε απόσταση λίγων μέτρων από το τραπέζι, θέα στο απέραντο γαλάζιο, θαλασσινά και ουζοποικιλίες στο πιάτο θα βρείτε: στο Εστιατόριο Κλεοπάτρα, στη παραλία του Κάμπου Μαραθοκάμπου.

Αν υπήρχε ένας “δείκτης” ο οποίος να καθορίζει την καλοκαιρινή διάθεση, αυτός θα ήταν αναμφίβολα τα beach bar, οι παραθαλάσσιες ταβέρνες και τα μπαράκια μετά τη δύση του ήλιου.
Στον Κάμπο Μαραθοκάμπου η διάθεση είναι στα κόκκινα όλες τις ώρες της ημέρας. Απολαμβάνουμε  mojito και daiquiri υπό τους ήχους των κυμάτων και χορεύουμε στην άμμο μέχρι τελικής πτώσης! Το tortuga Beach Bar συνεχίζει και φέτος ακάθεκτα να διοργανώνει  parties που δύσκολα θα αρνηθούμε να τα τιμήσουμε.

Αν χρειάζεστε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, κρέας (μιας και πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να μαγειρεύουν ακόμα και στις διακοπές τους) αλλά και τα απαραίτητα για το snack της παραλίας: φρούτα και λαχανικά εποχής, χυμούς, νερό, ότι άλλο φανταστείτε, θα τα βρείτε στο  κατάστημα “Πυθαγόρας Μάρκετ”. Είδη προσωπικής υγιεινής & καλοκαιρινής ανάγκης αντηλιακά, παιχνίδια θαλάσσης.
Μια τεράστια ποικιλία προϊόντων εγγυημένης και άριστης ποιότητας.

Οι λάτρεις τη εξερεύνησης, μπορούν να επισκεφθούν το χωριό Μαραθόκαμπος και τον Όρμο Μαραθοκάμπου που είναι το επίνειο του με ένα πολύ όμορφο λιμάνι και γραφικές ταβέρνες.

Πολλές κοντινές στον Κάμπο παραλίες είναι φημισμένες σε όλο τον κόσμο και αν δεν κολυμπήσετε σε αυτές, θα έχετε βασικές …παραλείψεις από την επίσκεψη σας στη Σάμο!

  • Ψιλή Άμμος: Εδώ είναι η περιγραφή της και εδώ θα την ερωτευτείτε!
  • Καλαδάκια: Ανταλλάξτε όρκους αγάπης στη σπηλιά!
  • ΛιμνιώναςΒρίσκεται μετά τον Κάμπο με δροσερά και καταγάλανα νερά. Εδώ:

Απαραίτητη είναι και η ανάβαση στην περίφημη σπηλιά του Πυθαγόρα. Είναι το σπήλαιο, στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση βρήκε καταφύγιο ο σπουδαίος μαθηματικός και φιλόσοφος της αρχαιότητας Πυθαγόρας όταν τον καταδίωκε ο τύραννος Πολυκράτης.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένα ακόμη σπήλαιο όπου στο εσωτερικό του έχει κτιστεί η εκκλησία της Παναγίας της Σαραντασκαλιώτισσας, με αξιόλογες τοιχογραφίες.

Τέλος, η ευρύτερη καταπράσινη περιοχή προσφέρεται για περιπάτους, εκδρομές και για ανάβαση στο ψηλότερο βουνό του νησιού, τον Κέρκη. (1433 μ. υψόμετρο)

Φωτογραφίες