Για τους καταρράκτες στην Σάμου στο ποτάμι λίγο ή πολύ όλοι θα γνωρίζετε. Έχουμε εξάλλου γράψει πολλά και φωτογραφίσει άλλα τόσα από το μαγικό τοπίο, τη διαδρομή και τις βουτιές στα κρύα νερά.

Εκείνο που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι η έκπληξη που θα νιώσουν  αν επισκεφθούν την «αρχόντισσα στους καταρράκτες».

Η “Αρχόντισσα” είναι ένα ξύλινο εστιατόριο που λες ότι φύτρωσε μέσα στο δάσος ξαφνικά. Τόσο ξαφνικά που όταν το δεις ανοιγοκλείνεις τα μάτια μην τυχόν και είναι οφθαλμαπάτη.Ξέρετε την Αρχόντισσα του δάσους και των καταρραχτών;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ξέρετε την Αρχόντισσα του δάσους και των καταρραχτών;Αριστερά των καταρρακτών  θα βρείτε μια ξύλινη αυτοσχέδια αλλά σταθερή σκάλα που θυμίζει το παραμύθι του Τζακ με τη φασολιά των παιδικών μας χρόνων.
Στην κορυφή θα βρείτε το παλάτι του γίγαντα (ουπς… λάθος) την «Αρχόντισσα» ένα φιλόξενο χώρο έτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει σαμιώτικες παραδοσιακές γεύσεις.  Ξαποστάσετε και δροσιστείτε στο καταπράσινο τοπίο αγναντεύοντας τη θάλασσα και το μοναδικό γενοβέζικο κάστρο των πειρατών που κτίστηκε κατά τον 13ο αιώνα.

Η θέα είναι εκπληκτική και οι λέξεις δεν φτάνουν να την περιγράψουν. Οι φωτογραφίες που πήραμε ίσως σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα.
Ξέρετε την Αρχόντισσα του δάσους και των καταρραχτών;

Η «Αρχόντισσα» είναι ένας χώρος με παραδοσιακή διακόσμηση, χρώματα και αρώματα της Σάμου.
Το περιβάλλον είναι εντυπωσιακό,  με άψογο σέρβις και ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό.
Ξέρετε την Αρχόντισσα του δάσους και των καταρραχτών;Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας απολαμβάνοντας τον καφέ σας η το αναψυκτικό σας και στην συνέχεια να απολαύσετε, τα καλομαγειρεμένα φαγητά ή τα ψητά της ώρας, μεζέδες ντόπιους και παραδοσιακά μαγειρεμένους με φρέσκα  αγνά υλικά. Αμπελοφάσουλα, κοψιδάκια, παιδάκια χοιρινά, μαστέλο και τοπικό κρασί, όλα προσεγμένα.

Οι ιδιοκτήτες μας είπαν ότι είναι ανοιχτό όλον το χρόνο και μας περιμένουν να μας περιποιηθούν ξανά και ξανά.

Ξέρετε την Αρχόντισσα του δάσους και των καταρραχτών;Για τους πιο βιαστικούς, η πρόσβαση μπορεί να γίνει και με αυτοκίνητο, από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Πληροφορίες τηλέφωνα 6987163250 και 6948618847