Το Δεκαπενταύγουστο του 2016 πήραμε τα εφόδια μας για ένα οδοιπορικό και μια εξερεύνηση στις νότιες παραλίες Λιμνονάκι και Κυργιάννη.

Με τις φωτογραφικές μας μηχανές ανά χείρας, αρκετό νερό και φρέσκα φρούτα στο δισάκι ξεκινήσαμε για το χωριό Σπαθαραίοι. Όσες φορές κι αν κάνουμε τη διαδρομή, θα σταματάμε πάντα στο πιο ψηλό σημείο για να χαρούμε τη θέα από το καλύτερο φυσικό μπαλκόνι του Αιγαίου!
Η θέα προς τη Σαμιοπούλα την Ικαρία και τους Φούρνους αυτή τη φορά ήταν απολαυστική λόγω της πολύ καθαρής ατμόσφαιρας.

Φτάνοντας στην είσοδο των Σπαθαραίων στρίψαμε αριστερά στον στενό κατηφορικό δρόμο.
Στην πλαϊνή φωτογραφία μπορείτε να δείτε την πορεία με κόκκινο χρώμα της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων που κάναμε ανάμεσα σε όμορφη βλάστηση και κυρίως σε απίστευτη θέα.

diadromi-limnonaki-248x300
Η διαδρομή Σπαθαραίοι Λιμνονάκι (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Ο δρόμος είναι στενός, όχι επικίνδυνος, με κομμάτια στρωμένα τσιμέντο και άλλα χώμα με πέτρες και νεροφαγώματα (επτά χιλιόμετρα τσιμέντο και τρία χώμα). Όποιοι χρησιμοποιήσουν κάποιο τζιπ θα έχουν πιο εύκολη διαδρομή από τα συμβατά αυτοκίνητα τα οποία υποφέρουν σχετικά.

Το Λιμνονάκι είχε πολύ ζωή (ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου) με τους κατοίκους του να γεμίζουν τον αέρα με μυρωδιές ψητών που σου έσπαγαν τη μύτη. Ο οικισμός είναι γραφικός και όμορφος με τα σπίτια του το ένα πλάι στο άλλο να σμίγουν τις φωνές και τις παρέες. Στα αριστερό του είναι η όμορφη παραλία του Αράπη ενώ ο μικρός του κόλπος ήταν σχετικά ήρεμος και ολοκάθαρος. Γνωρίσαμε καλή παρέα, βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες και κινήσαμε για μπάνιο και κατασκήνωση στην πλαϊνή παραλία του Κυργιάννη.
Στο χάρτη που σας έχουμε δείχνουμε με κίτρινο χρώμα την διαδρομή από τον τσιμεντένιο-χωμάτινο δρόμο, ενώ με πράσινο σας δείχνουμε το κρυφό μονοπάτι που μας σύστησαν οι ντόπιοι για πιο γρήγορα…

Δείτε Φωτογραφίες και ολόκληρο το άρθρο από το Λιμνονάκι με το φακό και την πένα του iSamos.gr