Η Σάμος είναι ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου. Νησί με «στεριανό» προφίλ χάρη στα πράσινα αλλά και βραχώδη βουνά και τις εύφορες πεδιάδες του, έχει πολλά πρόσωπα και χώρο για διαφορετικές «φυλές» ταξιδιωτών:

Για πεζοπόρους και αρχαιολάτρες, για βουτιές… ποταμίσιες αλλά και σε κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες, για γαστρονομικές και φεστιβαλικές απολαύσεις.

Η πρωτεύουσα του νησιού θα σας μαγέψει με την πρώτη ματιά. Ο ήλιος είναι πιο γλυκός και η βόλτα στην παραλία ανάμεσα σε καφέ, μαγαζιά και περιπατητές είναι απόλαυση.
Ξεκινήστε από το παλιό λιμάνι του Βαθιού και περπατήστε κατά μήκος της παραλίας μέχρι και το καινούριο λιμάνι. Εκτός της πρωτεύουσας όμως θα συναντήσετε υπέροχα τοπία, ενώ το μπάνιο έχει την τιμητική του στις αμέτρητες παραλίες του νησιού, με τα γαλάζια, παγωμένα νερά.

Στην Σάμο το καλοκαίρι είναι πιο αισθητό αυτές τις ημέρες, τώρα που η εποχή μπήκε πλέον και επίσημα. Ας τη γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα πριν γεμίσει τουρίστες, τώρα που βρίσκεται ακόμη στην αγνή της περίοδο και είναι πιο απολαυστική από ποτέ. Τι λέτε, πάμε μια βόλτα;