Στη συνέχεια από το Μικρό Σεϊτάνι, και σε απόσταση από αυτό περίπου τριών χιλιομέτρων, είναι το Μεγάλο Σεϊτάνι.

Στην παραλία πηγαίνετε αποκλειστικά με τα πόδια, ή παίρνοντας ένα πλεούμενο από το λιμάνι Καρλοβάσου. Αυτό που αξίζει όμως είναι η υπέροχη διαδρομή πάνω στο απόκρημνο βουνό, μέσα από πυκνή βλάστηση που κρύβει τις ακτίνες του ήλιου και κάνει τη διαδρομή απολαυστική!
Πριν επιχειρήσετε την πεζοπορία, πρέπει να προμηθευτείτε νερό, καφέ ή ότι άλλο επιθυμείτε, γιατί η παραλία είναι εντελώς έρημη και δεν παρέχει τα απαραίτητα. Μάλιστα είναι σχετικά δύσκολη η επικοινωνία μέσω κινητού, γιατί κανένα GGG δεν φτάνει μέχρι εκεί!
Η παραλία ίσως βρίσκεται κρυμμένη στην πιο άγρια γωνιά της Σάμου, στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, ανάμεσα σε απόκρημνα βράχια. Επί Τουρκοκρατίας τη θεωρούσαν ως το λιμάνι του Διαβόλου ( Σαϊτάν στα τουρκικά) – εξ ου και το όνομα της. Απλωμένο στο τέλος ενός επιβλητικού φαραγγιού με το όνομα Κακοπέρατο, το Μεγάλο Σεϊτάνι φαντάζει ένα μέρος απρόσιτο, σχεδόν απαγορευμένο.
Στην πραγματικότητα είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες στο Αιγαίο, και οι φωτογραφίες μπορούν να σας το αποδείξουν.

Ενταγμένο στο δίκτυο προστασίας Natura2000, λόγω του ότι φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus, το Σεϊτάνι δεν διαθέτει φυσικά όπως είπαμε οδική πρόσβαση. Μετά το Καρλόβασι και την παραλία Ποτάμι, συνεχίζετε με το αυτοκίνητο στον ανηφορικό χωματόδρομο, έως ότου μία μικρή ξύλινη ταμπέλα που αναγράφει τον προορισμό σας, σηματοδοτήσει το ξεκίνημα της πεζοπορίας. Μετά από το σχετικά κουραστικό πρώτο δεκάλεπτο, διασχίζετε μία πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε ελαιόδεντρα και με θέα την θάλασσα και φτάνετε στο Μικρό Σεϊτάνι που περιγράψαμε σε άλλη σελίδα.
Μετά από περίπου 45 λεπτά πεζοπορίας, ξεδιπλώνεται μπροστά μας μία μαγευτική παραλία με τιρκουάζ νερά και λευκή άμμο.Αφού κάνετε μία βουτιά και χαλαρώσετε σε αυτό το ιδιότυπο διαβολολίμανο, μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση. Το Κακοπέρατο με τις κατάφυτες και απόκρημνες πλαγιές του, προκαλεί δέος, ενώ η θέα από διάφορα σημεία του φαραγγιού είναι αποκαλυπτική της μοναδικότητας της περιοχής.

Φθάνοντας στην άλλη άκρη του Μεγάλου Σεϊτανιού και ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα αριστερά σας, καταλήγετε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται κρεμασμένο στην άκρη του βράχου. Αν προχωρήσετε προς τα δεξιά, βγαίνετε στην πίσω πλευρά της παραλίας, όπου το τοπίο αλλάζει τελείως, με κατακόρυφα βράχια να υψώνονται πάνω από την θάλασσα.
Η παραλία για όσους την έχουν επισκεφθεί και το έχουν επιχειρήσει, θεωρείται ιδανικό μέρος για camping, πάντα με προσοχή και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ένα βράδυ με πανσέληνο, όπως και με το πρωινό φως, το τοπίο αλλάζει τελείως, προσφέροντας στους κατασκηνωτές το σύνολο της μαγείας του.
Κατά την επιστροφή, φροντίστε να αφήσετε   την παραλία καθαρή, μαζεύοντας τα σκουπίδια και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην διατήρηση της ομορφιάς του τοπίου.