Η παραλία Μουρτιά βρίσκεται στην Ανατολική Σάμο, απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας.Είναι κοντά στην πόλη και χωρίς τουριστική οργάνωση.

Στο ανατολικό σύνορο του νησίου, κοσμική και άγνωστη την ίδια στιγμή, η παραλία κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο και μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Πρόκειται για μία γραφική παραλία με πεντακάθαρα νερά.
Η παραλία Μουρτιά είναι καταφύγιο πολλών ψαρόβαρκων που ψαρεύουν στις διπλανές παραλίες αλλά και καταφύγιο γι’ αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα κάτω απο τα αρμυρίκια και τα πεύκα. Αυτά βρίσκονται κοντά στην παραλία ακόμα και σχεδόν δίπλα στα σημεία που σκάει το κύμα. Κοντινές παραλίες είναι η Μικρή και η Μεγάλη Λάκκα. Μάλιστα πολλοί κολυμβητές διανείουν την απόσταση απο την μία παραλία στην άλλη κολυμπώντας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει τον βυθό της Μουρτιάς. Με πολύ καλό καιρό, δεκάδες εθελοντές -με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά- απάλλαξαν την παραλία Μουρτιά και το πευκοδάσος από κάθε λογής σκουπίδι.
Αν ζητάτε ησυχία, ηρεμία, φύση ατέλειωτη και ζεστά νερά, η παραλία είναι για σας! Εχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και θα σας μαγέψει η καταπράσινη βλάστηση.
Βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Μη λησμονήσετε να επισκευθείτε επίσης το κοντινό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο έχει καταπληκτική θέα στο στενό μεταξύ Σάμου και Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα www.isamos.gr