Η παραλία Τσάμπου είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού η οποία έχει φανατικούς λάτρεις! Βρίσκεται μετά τα Αυλάκια, κάτω από το χωριό Βουρλιώτες και απέχει από τη Σάμο 16 χιλιόμετρα.

 Η έκτασης  της είναι περίπου 50 στρεμμάτων και με παραλία μήκους 250 μέτρων.
Η Τσάμπου, όπως και οι άλλες βόρειες παραλίες, έχει μια όμορφη και απότομη ακτή, με πολύ βαθιά νερά και συχνά είναι κυμματώδης λόγω των βορείων ανέμων. Είναι πεντακάθαρη και το κολύμπι είναι απόλαυση. Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή, όταν έχει δυνατούς βόρειους ανέμους γιατί πιάνει μεγάλα κύματα. θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πήρατε  αντηλιακό μαζί σας γιατί το λίγο ή πολύ αεράκι θα σας δροσίζει χωρίς όμως να καταλάβετε τη δύναμη του ήλιου..
Η ακτή έχει όμορφες επίπεδες και μεγάλες άσπρες πέτρες κατάλληλες για ζωγραφική. Το εσωτερικό της θάλασσας είναι δύσκολο στο περπάτημα, το νερό είναι βαθύ γαλάζιο και σχετικά ζεστό.

Είναι οργανωμένη με ομπρέλλες και ξαπλώστρες (τις πληρώνετε) και προσφέρεται για πολλές ώρες στον ήλιο αλλά και δέντρα για φυσική σκιά . Υπάρχει εστιατόριο για φαγητό και σνακ, αλλά και για καφέ και αναψυκτικά που σας προσφέρουν πρόθυμοι και ευγενικοί επαγγελματίες. Στο εστιατόριο υπάρχει άνετο πάρκινκ για να σταθμεύσετε τα οχοιματά σας.
Στα αριστερά της παραλίας μπορείτε να επισκευθείτε μόνο κολυμπώντας, όμορφες σπηλιές, απρόσιτες από τη στεριά, αλλά και «ιδιωτικές» παραλίες για να νοιώσετε πολύυυυυ μόνοι! Μη ξεχάσετε τη φωτογραφική μηχανή. Στα δεξία μεγάλοι βράχοι κατάλληλοι για βουτιές απο κει πάνω κάνουν και τους λίγο τολμηρούς να δοκιμάσουν μια βουτιά.

Σε περίπτωση ανάγκης πρέπει να απευθυνθείτε στην κοντινή πρωτεύουσα (περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά). Η πρόσβαση είναι εύκολη από την πρωτεύουσα με νοικιασμένο, ή ιδιωτικό αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα.