Τα καταγάλανα νερά και η λιακάδα δεν ταιριάζουν με ξεθωριασμένα και βαρετά χρώματα. Γι’ αυτό και τα παραλιακά μέρη της Σάμου, που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για το καλοκαίρι, έχουν δώσει το χρώμα που απαιτείται, συνθέτοντας μια εικόνα που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής.

Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά, ίσως τα πιο εντυπωσιακά.

Κοκκάρι: Είναι ένα τουριστικό πρώην ψαροχώρι στην  αγκαλιά δύο κόλπων με πολύχρωμα κτίρια και με εξαιρετικά μπλε νερά για κολύμπι. Χτισμένο στα βράχια που καταλήγει, είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες. Η επιβλητική ομορφιά και το σημείο που είναι χτισμένο το Κοκκάρι απλά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής

Πυθαγόρειο:  Μοιάζει με πραγματικά ονειρικό προορισμό. Πέτρινος δρόμος μπροστά στην παραλία, που συνδυάζεται με λαμπερά και πολύχρωμα σπίτια και κτίρια, αλλά και μπόλικες παραλίες με έντονα χρώματα για εξερεύνηση.

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής

Όρμος Μαραθοκάμπου: Το επίνειο του χωριού Μαραθόκαμπου, είναι και αρχοντικό και ψαροχώρι, και ήσυχο και ζωντανό, και με παραδοσιακό λιμάνι, λιμενοβραχίονα, κυματοθραύστες, ταρσανά, και με ταβερνάκια στο κύμα με κουζίνα το ισόγειο παραδοσιακών σπιτιών!
Κατάφερε να κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από ντόπιους, να κρατήσει τη νεολαία του, να παραμείνει μικρό. Οι λουλουδιασμένες γλάστρες στο παραλιακό δρομάκι, όσο και η φιλοξενία και η απλότητα των κατοίκων του είναι εντυπωσιακές!

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής

Ηραίον: Κοιτάξετε γύρω σας και θα δείτε πόσο όμορφα «δένει» το μπλε της θάλασσας, με τα πολύχρωμα κτίρια. Το πανέμορφο ψαροχώρι που μετατρέπεται σε πολυτελές ρομαντικό και δημοφιλές θέρετρο τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει τα πάντα: αρχαία, παραλίες, φύση, φαγητό και πολλή γοητεία.

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής

Άγιος Νικόλαος Κοντακαιίκων: Οικισμός και θάλασσα σε προέκταση! Μικρά γραφικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και κύμα, πράσινη πλαγιά και βράχια της θάλασσας, όλα δεμένα με θεϊκή αρμονία.. Αεί ο θεός (και ο άνθρωπος) τα πάντα γεωμετρεί!

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής

Ποτάμι: Σίγουρα η χαλάρωση στον ήλιο και τη θάλασσα είναι μοναδική εμπειρία. Τι θα λέγατε, να μείνετε στην παραλία μέχρι τη δύση του ήλιου και να απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα υπό τους ήχους του κύματος και σε ένα τοπίο που έχει τα δικά του ιδιαίτερα χρώματα; Το βότσαλο προσδίδει στα νερά εκπληκτικά χρώματα που θα σας αφήσουν άφωνους.

Παραλιακά μέρη της Σάμου  σαν πίνακες ζωγραφικής