Οκτώ διαφορετικές προτάσεις για μπάνιο και βουτιές σε παραλίες που καλύπτουν όλα τα γούστα στις ακτές της Σάμου.

Η Σαμιώτικη ακτογραμμή δίνει ποικιλία επιλογών για να καλύψει κάθε κολυμβητικό γούστο. Αν έχετε δίλημμα για τις βουτιές σας στη Σάμο, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Και μην ανησυχείτε διόλου γιατί έχουμε τις κατάλληλες παραλίες για να διαλέξετε πoιά σας ταιριάζει.

Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!
Wave Bar στο Ποτοκάκι: Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει
  • Αν θέλετε κοντινές στην πρωτεύουσα λύσεις…

Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!Ιδανικές για όσους δεν θέλουν να οδηγήσουν πάνω από μισή ώρα, είναι οι νότιες παραλίες του Πυθαγορείου, της Μυκάλης, του Ποτοκακίου, μέχρι και του Ηραίου. Έχουν κριθεί καθαρές και κατάλληλες για κολύμπι.
Από τις βόρειες, οι πασίγνωστες Κοκκάρι, Λεμονάκια, Τσαμαδού και οριακά η Τσάμπου.

  • Αν ψάχνετε οικογενειακές γωνιές…

Θέλετε παραλίες με ρηχά νερά, αμμουδιά, χωρίς επικίνδυνα βράχια και όσο το δυνατόν με σκιά και προστατευμένες από τους ανέμους, ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά; Τέτοιες είναι η Ψιλή Άμμος, το Λιβαδάκι και η παραλία Γλυκόριζα.

  • Αν συνδυάζετε το μπάνιο με το καλό φαΐ…

Τότε θα κινηθείτε προς τις ακτές που διαθέτουν ταβέρνες και ψαροταβέρνες κοντά τους, όπως Μυκάλη, Κέρβελη, Κάμπος Μαραθοκάμπου, ενώ για κρεατικά ιδανικές ακτές είναι οι Τσάμπου, Μπάλος, Ποτοκάκι.

  • Αν είστε φίλοι του γυμνισμού…

Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!Από τις πιο γνωστές «καβάτζες» της Σάμου για όσους θεωρούν περιττά τα μαγιώ, είναι η Τσαμαδού και η μικρή Τσάμπου στις οποίες μπορείτε άνετα να απλώσετε πετσέτα και να κάνετε βουτιές κατευθείαν στα βαθιά, κρυστάλλινα νερά τους.
Με αρκετή προσοχή θα βρείτε επίσης απόμερες παραλίες να χαρείτε την απ’ ευθείας επαφή σας με το νερό. Μεγάλη Λάκκα, Καλαδάκια, Κυργιάννη, Τσόπελα, είναι κάποιες από αυτές.

  • Αν σας αρέσει το βραδινό μπανάκι…

Έχουν άμμο, δεν έχουν βράχια, βρίσκονται κοντά σε μαγαζάκια για ανεφοδιασμό, και κάποιες είναι κατάλληλες είτε για ρομαντζάδα υπό το φως του φεγγαριού, είτε για ατμόσφαιρα beach party. Ποιες είναι αυτές; Η Ψιλή άμμος, το Ποτάμι και οι Μαούνες στο λιμάνι του Βαθιού.

  • Αν δεν συμβιβάζεστε με τίποτα άλλο από την άμμο…

Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!Θέλετε πάσει θυσία να αποφύγετε τα βότσαλα, το χαλικάκι ή τα βράχια; Ιδανικές είναι η Ψιλή Άμμος Μαραθοκάμπου, η Ψιλή Άμμος στη Μυκάλη και πολλά σημεία στον Κάμπο Μαραθοκάμπου.

  • Αν ψάχνετε οργανωμένες παραλίες και beach bar…

Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!Είναι η Τορτούγκα που ψηφίστηκε από τους αναγνώστες μας ως ωραιότερη παραλία, ο Αστερίας, ο Ναυαγός το Λιβαδάκι και το Βeach Volley στο Ποτοκάκι. Θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας σε άνετη και κεφάτη ατμόσφαιρα, με δυνατές μουσικές, δροσερούς καφέδες ή κοκτέιλ και συχνά πάρτι ως αργά το βράδυ.

Το άρθρο το διαβάσαμε στο Isamos.gr

Εδώ θα βρείτε τον ολοκληρωμένο χάρτη των παραλιών της Σάμου με λεπτομέρειες και πλήρεις περιγραφές.