Η Πρωτομαγιά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για 3ήμερο. Είναι μια αφορμή για μία πρώτη γεύση από το φετινό καλοκαίρι, και μας βάζει λίγο πιο γρήγορα στο κλίμα της πιο όμορφης και ξέγνοιαστης εποχής!

Το Samosnet λοιπόν, σας προτείνει να φτιάξετε βαλίτσες για το νησί μας!

Πνιγμένη μέσα στο πράσινο και με γαλαζοπράσινα νερά, η Σάμος -η κυρά των αμπελιών- αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Μπορεί να σας ταλαιπωρήσει κάπως η διαδρομή ώσπου να φτάσετε, αλλά θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω το νησί μας.
Με την πρώτη ματιά η Σάμος κερδίζει τον επισκέπτη της. Ίσως να είναι η γραφικότητα του νησιού, τα χρώματά του, ίσως πάλι να είναι η μακρόχρονη ιστορία του και η πολιτιστική του κληρονομιά ή ίσως όλα μαζί. Με πανέμορφες παραλίες, καλό φαγητό, νυχτερινή ζωή, μουσεία, βιβλιοθήκες, μνημεία, συνδυασμό βουνού και θάλασσας, σπήλαια, θαυμαστό φυσικό περιβάλλον, θα απολαύσετε όλα τα πλεονεκτήματα της.

Πρωτομαγιά στη Σάμο! Η φύση σε όλο της το μεγαλείο! (photos)
Κλικ για μεγέθυνση

Για να περιηγηθείτε στο νησί μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο. (κλικ εδώ).
Για εσάς που σας αναζωογονεί η πεζοπορία μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του δάσους του νησιού με τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Σάμου.
Επίσης αξίζει να κάνετε τον περίπλου του νησιού με το σκάφος που θα νοικιάσετε από το Πυθαγόρειο ή εκδρομές στα γύρω νησιά με το Samos Travel Services

Η Σάμος είναι το νησί με τις 70 υπέροχες παραλίες!

Τα Λεμονάκια είναι μια οργανωμένη παραλία με βότσαλα και διάφανα κρυστάλλινα νερά, με πευκόφυτες πλαγιές και κατάλληλη για υποβρύχιο ψάρεμα.
Το ίδιο ισχύει και για τη Τσαμαδού και Τσάμπου και το Ποτάμι, τις πιο όμορφες παραλίες της βόρειας ακτής του νησιού.
Στα ανατολικά ξεχωρίζουν οι μικρή και μεγάλη Λάκκα, ενώ το Ποσειδώνιο είναι μία παραλία με πολλές εξοχικές κατοικίες και φρέσκα ψάρια για φαγητό.
Στη νότια πλευρά της Σάμου απλώνονται μεγάλες  παραλίες, αξιοποιημένες τουριστικά. Η παραλία Πυθαγορείου, το Ποτοκάκι, το Ηραίον και ο κάμος Μαραθοκάμπου (με το μεγαλύτερο Beach Bar) είναι οι πιο σημαντικές.
Όσοι αναζητούν ησυχία και άγρια ομορφιά, θα τη βρουν στις παραλίες Βάρσαμο και Πλάκα στα δυτικά.

Μελετήστε τους παρακάτω συνδέσμους για πιο ολοκληρωμένη άποψη:

Δείτε επίσης: Σε ποιά παραλία να πάω για μπάνιο στη Σάμο; Έχω ένα δίλημμα!

Φωτογραφίες (περισσότερες μέσα στα links)