Διαδρομές για περίπατο σημαίνει  και βόλτες ανάμεσα σε νεοκλασικά κτίρια και και μνημεία. Μια Κυριακή του Σεπτεμβρίου λοιπόν κάναμε περίπατο και ρομαντζάδα στην παραλιακή της πόλης αλλά και στα σοκάκια της.

(Οι φωτογραφίες είναι αποκλειστικές του iSamos.gr! Κείμενο από την Παρασκευή Πηγατσιώτη)

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για φωτογράφιση! Ο ήλιος είναι πιο γλυκός και η βόλτα στην παραλία ανάμεσα σε καφέ, μαγαζιά και περιπατητές είναι απόλαυση.
Ξεκίνησαμε από το παλιό λιμάνι του Βαθιού και περπατήσαμε κατά μήκος της παραλίας μέχρι και το καινούριο λιμάνι. Επίσης διασχίσαμε τα άδεια δρομάκια της πόλης (Κυριακή απόγευμα) αναζητώντας τα σημαντικά κτίρια της. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη όπως και η διάθεση μας. Τα κτίρια της περιοχής τα όποια προσπερνάμε καθημερινά χωρίς να τα προσέχουμε ιδιαίτερα, μας τράβηξαν τώρα την προσοχή. Σε όποια γνωρίζαμε τις παλιότερες χρήσεις τους, ζωντάνεψαν οι παλιές παραστάσεις στα μάτια μας! Σε άλλα νοιώσαμε την περιέργεια να μάθουμε την ιστορία τους, τους κατασκευαστές τους και τους πρώτους κατοίκους τους…

Όσοι αναγνώστες γνωρίζετε κάτι για τα κτίρια αυτά, σας παρακαλούμε να μας αφήσετε μια σημείωση στο τέλος του άρθρου. Θα ήταν μεγάλη ευχαρίστησή μας, να πληροφορηθούμε και να πληροφορήσουμε τους φίλους μας για την ιστορία των πιο σημαντικών κτιρίων της πόλης μας.

Δείτε τις φωτογραφίες