Το τυρί είναι μια τροφή που δεν «πάει» μόνη της, χρειάζεται παρέα και μάλιστα καλή, γιατί είναι απαιτητικό. Ακόμα και το πιο ταπεινό και απλό τυρί γίνεται βασιλιάς της γεύσης αν ταιριάξει καλά με κάτι άλλο εξίσου απλό.

Τα τυριά στο «Μπακάλικο της πλατείας» παράγονται από φρέσκο ελληνικό γάλα με επικάλυψη μπαχαρικών & ξηρών καρπών, προσθήκη αρωματικών βοτάνων και χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Είναι ιδανικά για μεζέδες συνοδεία κρασιού αλλά και για ανεξάρτητη βρώση.

Διαβάστε επίσης: Μπαχαρικά και βότανα που αδυνατίζουν από το Μπακάλικο της Πλατείας

Ωστόσο, ένα καλό πλατό τυριών μαζί με τα κατάλληλα κρασιά, μπορεί να γίνει και από μόνο του αφορμή για ένα κάλεσμα στο σπίτι, εύκολα, απλά και με στυλ…

Ένας μίνι οδηγός για τέλεια ταιριάσματα από το «Μπακάλικο της πλατείας«.Το τέλειο τυρί από το "Μπακάλικο της πλατείας" για να συνοδεύσετε το κρασί σαςΗ φέτα, και τα πολύ αλμυρά τυριά εν γένει, ταιριάζουν πολύ με λευκά κρασιά αυξημένης οξύτητας, όπως το Ασύρτικο, η Ρομπόλα, το Sauvignon Blanc και το Riesling.

Το μπλε τυρί συνδυάζεται ιδανικά με επιδόρπια κρασιά, όπως το Porto, η Μαυροδάφνη ή το σαμιώτικο Vin Doux, οι έντονες γεύσεις των οποίων δεν επισκιάζονται από την αψάδα του. Ένα φρουτώδες Cabernet, ή ένα «γεμάτο» Zinfadel είναι επίσης εξαιρετικοί σύντροφοι για τα πιο αλμυρά μπλε τυριά.

Το μπρι συνδυάζεται τέλεια με σαμπάνιες και λευκά αφρώδη, που αναδεικνύουν τη γλυκιά, βουτυρένια γεύση του χωρίς να την «καπελώνουν».

Το κατσικίσιο τυρί βρίσκει τον καλύτερό του φίλο σε ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc, που θα συμπληρώσει αρμονικά την οξύτητά του.

Το καπνιστό τυρί συνδυάζεται ιδανικά με ένα κόκκινο Shiraz, οι καπνιστές νότες του οποίου θα αναδείξουν τέλεια τη γεύση, για παράδειγμα, του μετσοβόνε σας.

Η ιταλική παρμεζάνα κάνει τέλεια παρέα με τους… συμπατριώτες της: Ένα Chianti ή ένα κόκκινο Brunello di Montalcino θα αναδείξουν την ιδιαίτερη γεύση της, ενώ καλός της φίλος μπορεί να αποδειχτεί και ένα «δικό μας» Αγιωργίτικο.

Η κρητική γραβιέρα συνδυάζεται τέλεια με «γεμάτα» κόκκινα Syrah, που δεν χάνονται κάτω από τη γεμάτη γεύση της.

Διαβάστε επίσης: Βιολογικά προϊόντα στο μπακάλικο της πλατείας για υγιεινές αγορές

Το τέλειο τυρί από το "Μπακάλικο της πλατείας" για να συνοδεύσετε το κρασί σαςΤα ελληνικά λευκά τυριά, μανούρι, ανθότυρο και κατίκι Δομοκού, ταιριάζουν πολύ με ήπια, φρέσκα λευκά κρασιά όπως είναι το Αθήρι και η Μαλαγουζιά.

Το κασέρι, τέλος, ειδικά αν δεν είναι παλαιωμένο, το αναδεικνύει εξαιρετικά ένα Chardonnay. Αν είναι παλαιωμένο, θα ταιριάξει, όπως και η αντίστοιχη γραβιέρα, με ένα Cabernet Sauvignon.

Διαβάστε επίσης: Το μπακάλικο της πλατείας: Γεύσεις πολίτικης κουζίνας