Το βιβλιοχαρτοπωλείο «Τερζής» ιδρύθηκε από το Θανάση Τερζή και λειτουργεί συνεχώς από το 1994.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, αυτό που παραμένει το ίδιο είναι η προσήλωση στην ποιότητα, στην εξυπηρέτηση και στη μακροχρόνια προσωπική σχέση με τον πελάτη. Το βιβλιοπωλείο δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου βιβλίων, ειδών γραφείου, χαρτικών, αναλωσίμων Η/Υ & παντός είδους μηχανών γραφείου, καθώς & στο service μηχανών. Βρίσκεται στο Βαθύ Σάμου,στον εμπορικό δρόμο Κ.Σταμάτη 6, δίπλα στον δημοτικό κήπο,στο Δημαρχείο,στο Αρχαιολογικό Μουσείο & σε πλήθος άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Στο χώρο του, έχουν βρει στέγη εκατοντάδες τίτλοι ελληνικών και μεταφρασμένων βιβλίων, ξενόγλωσσοι τίτλοι, βιβλία για παιδιά, λευκώματα, βιβλία τέχνης, λεξικά, ταξιδιωτικά βιβλία και χάρτες, βιβλία οικονομίας και όλων των πρακτικών επιστημών.
Επίσης φιλοξενεί επώνυμα είδη γραφής, χαρτοφύλακες, αξεσουάρ γραφείου, organizers, σημειωματάρια, πρωτότυπα δώρα, χαρτικά, σχολικά, είδη ζωγραφικής και αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ακόμη, προσφέρονται ιδέες για ξεχωριστά δώρα, όπως εργαλεία γραφής, ιδιαίτερα αντικείμενα και είδη οργάνωσης γραφείου.

Στο χώρο του φιλοξενεί σχολικά, φροντιστηριακά βιβλία και βοηθήματα, καθώς και όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένας μαθητής, σε χαρτικά, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής και χόμπι.

Βιβλιοχαρτοπωλείο Αθανάσιου Τερζή

Βιβλιοχαρτοπωλείο Τερζής: Όπου το γράψιμο και το διάβασμα πλουτίζει την ψυχήΤι είναι ποίηση; – «Ο ποιητής άναψε ένα βράδυ όλα τα φώτα του μυαλού του…»
Η ποίηση είναι από τα πιο επηρμένα μυστήρια, τα πιο αχανή, και μόνο ικανοποίηση στις παρομοιώσεις δίνεις αν πεις ότι είναι ένα μείγμα εύγεστων δηλητηρίων σε χρυσά δελεαστικά ποτήρια, ή ότι είναι ο πειρασμός, ο δαίμονας που μπαίνει ξαφνικά στο σώμα του κανονικού, προκαλώντας ένα σεληνιασμό γόνιμο ή ακόμα ότι είναι ένα είδος ευθανασίας των πραγμάτων που υποφέρουν μέσα μας είτε ως ανικανοποίητα είτε ως προδομένα

Βιβλιοχαρτοπωλείο Τερζής: Όπου το γράψιμο και το διάβασμα πλουτίζει την ψυχήΗ Λογοτεχνία είναι μία από τις καλές τέχνες που χρησιμοποιεί ως εκφραστικό της μέσο τον λόγο, όπως η μουσική χρησιμοποιεί τον ήχον, η ζωγραφική τα χρώματα, η γλυπτική τον μπρούτζο ή το μάρμαρο και τον πηλό και η αρχιτεκτονική τα γνωστά οικοδομικά υλικά. Λογοτεχνικό έργο είναι ένα γραπτό κείμενο πεζό ή έμμετρο που δεν έχει καμία σχέση με κανένα κλάδο της Επιστήμης. Δεν έχει σκοπό να μεταδώσει γνώσεις. Ποιος όμως είναι ο σκοπός της Λογοτεχνίας και της καλλιτεχνίας γενικώς. Δύσκολη απάντηση και γι’ αυτό δόθηκαν πολλές λύσεις όπως είναι η κάθαρση των παθών, η τέρψη, η τελειοποίηση, η τεχνική δραστηριότητα και η ενδυνάμωση.

Βιβλιοχαρτοπωλείο Τερζής: Όπου το γράψιμο και το διάβασμα πλουτίζει την ψυχήΗ Παιδική Λογοτεχνία ή Λογοτεχνία για Παιδιά είναι ένα είδος της Λογοτεχνίας. Δεν είναι κατώτερο, όπως υπάρχει η τάση να θεωρείται από ορισμένους, αλλά ισάξιο και μάλιστα θα λέγαμε, πιο απαιτητικό, γιατί το κοινό του είναι ιδιαίτερα χαρισματικό. Πράγματι, τα έργα της παιδικής λογοτεχνίας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην εκρηκτική προσωπικότητα του παιδιού, την πλούσια σε φαντασία, την αστείρευτη σε ευρηματικότητα, με τον ευαίσθητο και απρόβλεπτο ψυχισμό και τη συναισθηματική της πολυπλοκότητα.

Ανοίγουμε τα βιβλία της γνώσης όπως ανοίγουμε τα μπατζούρια της ψυχής μας (Μαγιακόφσκι)

Η θέση μας στην αγορά της Σάμου

Βιβλιοχαρτοπωλείο Τερζής: Όπου το γράψιμο και το διάβασμα πλουτίζει την ψυχήΚ.Σταμάτη 6, Βαθύ Σάμου, 83100
Τηλ. 22730-28888
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου
http://terzisbookstore.gr