Το Σινέ Ολύμπια μετρά την Ιστορία του σε δεκαετίες, την γοητεία του σε ρετρό αφίσες και τον κόσμο του σε ουρές. Αυτός είναι ο ωραιότερος χειμερινός και θερινός κινηματογράφος της Σάμου.

Σαν παλιό σινεμά… Σινέ Ολύμπια: Η γλαφυρή περιγραφή από τον ίδιο τον ιδρυτή, της ιστορίας του κινηματογράφου. Ο Ξενοφών Μοσχονάς ήταν ο ιδρυτής του Σινέ Ολύμπια το 1960. Η ιστορία της ίδρυσης του κινηματογράφου υπήρξε εξ΄ίσου παράξενη και τραγική, όσο τραγική ήταν και η ζωή του ίδιου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ιστορία του.

Το Σινέ Ολύμπια θα προβάλει την ταινία 3D "Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου"Έχει ένα ωραίο φουαγιέ, με τεράστιες  κινηματογραφικές αφίσες και η μυρωδιά τους σε ταξιδεύουν σε παλιές καλές εποχές. Ο “Πριβέ” χώρος (δεξιά στη φωτό) προσφέρεται για περισσότερη προσοχή στην ταινία αλλά στνάμα και για περισσότερη άνεση! Προβάλλει αποκλειστικά σινεφίλ και ευρωπαϊκές ταινίες, διοργανώνει αφιερώματα στα καλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου,  έχει και αναπαυστικά  καθίσματα. Τα σινεφίλ του αφιερώματα διδάσκουν Χίτσκοκ και Ταρκόφσκι σε γενιές και γενιές Σαμίων. Η Ιστορία του, μετριέται σε δεκαετίες και ιστορικές στιγμές. Τι άλλο να ζητήσεις; Είναι όλοι τους, λόγοι για τους οποίους αγαπάμε πολύ το Σινεμά Ολύμπια στη Γυμνασιάρχη Κατεβαίνη 27.

Φιλοξενεί, στο εσωτερικό του, αίθουσα στην οποία έχεις πάντα την αίσθηση ότι έχεις πάει να δείς ταινία εσύ κι οι φίλοι σου. Την τελευταία πενταετία άλλαξαν πάρα πολλά. Για την ακρίβεια, ελάχιστα έμειναν ίδια. Και όμως, ένα πράγμα έδειξε παραδόξως υψηλό δείκτη αντοχής… Η μεμονωμένη κινηματογραφική αίθουσα κατάφερε να βγει πιο δυνατή μέσα από την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων χρόνων. Κόντρα στους δύσκολους καιρούς, το σινεμά Ολύμπια εξέλιξε τον κινηματογράφο, βελτιώνοντας αισθητά το κινηματογραφικό προϊόν που προσφέρει. Μη στοχεύοντας στη μαζική κατανάλωση, έδειξε απόλυτο σεβασμό απέναντι στην απαιτητική πελατεία του.

Κατ’ αρχάς,  ασχολήθηκε με μεγαλύτερη προσοχή, με το σχεδιασμό του προγράμματος, κάνοντας πιο προσεκτικές επιλογές και ζουμάροντας στις επιθυμίες του Σαμιώτη σινεφίλ. Το κυλικείο ξέφυγε από την ετοιματζίδικη λογική του «πατατάκι-κόλα», εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του με ποιοτικότερες επιλογές σε φαγητό και αναψυκτικά. Επίσης, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της ψηφιακής προβολής,  εξοπλίστηκε με προτζέκτορες τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας εικόνα και ζωντανεύοντας εκ νέου τη μαγεία του σινεμά μέσα στην αίθουσα. Το σημαντικότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι το κόστος των παραπάνω βελτιώσεων δεν πέρασε στον καταναλωτή. Κάθε άλλο μάλιστα… Το σινεμά σήμερα είναι κατά πολύ φτηνότερο σε σχέση με παλιότερα.

Μείνετε συντονισμένοι στο SamosNet.gr για να ενημερώνεστε για τις προβολές των ταινιών του Σινέ Ολύμπια.

Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου
Kong: Skull Island

Περιπέτεια 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ – Ρόμπερτς με τους: Τομ Χίντλεστον, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Μπρι Λάρσον, Τζον Σ.Ράιλι, Τζον Γκούντμαν

Το 1971 μια ομάδα επιστημόνων καταφθάνει με στρατιωτική συνοδεία σε ένα αχαρτογράφητο νησί του Ειρηνικού για το οποίο κυκλοφορούν τρομακτικές ιστορίες και μυστηριώδεις θρύλοι.

Αν χαθείτε, είμαστε εδώ!

ΤΟ ΣΙΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 3D “KOΝΓΚ Η ΝΗΣΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ” ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21,15 ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΙΒΕ ΧΩΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 6973 230 929