Για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου διοργανώνει την εκδήλωση «Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας» το τριήμερο 10-12 Αυγούστου στην παραλία της πόλης της Σάμου.

Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα της Σάμου στις 10-12 ΑυγούστουΣε αυτήν, 50 περίπου παραγωγοί και τυποποιητές του πρωτογενούς τομέα θα παρουσιάσουν στους ξένους επισκέπτες αλλά και σε όλους μας τα προϊόντα τους (κρασί-λάδι-μέλι και τα παράγωγά τους, ούζο, αρωματικά φυτά, γαλακτοκομικά, βιολογικά καλλυντικά βιολογικά κηπευτικά κτλ).

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης «Ο τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα» είναι το Επιμελητήριο Σάμου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

1η ΜΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΓΙΟΡΤΗ ΤΡΥΓΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ

Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα της Σάμου στις 10-12 ΑυγούστουΈνα μοναδικό δρώμενο της τοπικής μας παραγωγής με σημαντική λαογραφική και πολιτιστική διάσταση. Με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων Καπετάν Λαχανάς και Χορευτικός Όμιλος Σάμου αλλά και του ΕΟΣ Σάμου αναβιώνουμε το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών . Σε ένα τεράστιο υπαίθριο πατητήρι, όπου θα μπορούν να μπουν και οι επισκέπτες και να ζήσουν την εμπειρία, θα πατήσουμε τα εκλεκτά ντόπια σταφύλια, θα πάρουμε τον φρέσκο μούστο τον οποίο με παραδοσιακό τρόπο, έμπειρες Σαμιώτισσες θα παρασκευάζουν την ονομαστή μουσταλευριά που θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο καθένας μας.
Παράλληλα η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα παρασκευάσει από τον μούστο μοναδικές σύγχρονες δημιουργίες.

2η ΜΕΡΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, Ο MASTER CHEF 2017 ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΑΚΙΑΡΟΣ

Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα της Σάμου στις 10-12 Αυγούστου
Κλικ για μεγέθυνση

υπογράφει και παρουσιάζει το Σαμιακό πρωινό. Ο γνωστός Σαμιώτης chef παρουσιάζει αναλυτικά τη δημιουργία του που βασίζεται αποκλειστικά σε ντόπια ποιοτικά προϊόντα. Κεντρική επιδίωξη της δράσης η καθιέρωση του Σαμιακού πρωινού στα ξενοδοχεία και σημεία εστίασης του νησιού μας.

3η ΜΕΡΑ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΑΜΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα της Σάμου στις 10-12 Αυγούστου
Κλικ για μεγέθυνση

Λαχταριστά Σαμιώτικα μπουρέκια παρασκευάζονται στην σκηνή από Σαμιώτισσες με παραδοσιακό τρόπο και όλοι οι παρευρισκόμενοι τα απολαμβάνουν.
Παράλληλα, έκθεση αλλά και μεγάλος διαγωνισμός για τη πιο βαριά κολοκύθα (!!!) από τη μοναδική σε πλούτο και δυνατότητες Σαμιακή Γη. Καλούμε όλους να φέρουν τις κολοκύθες τους στο χώρο των εκδηλώσεων στις 19.30), να τις ζυγίσουμε, να βραβεύσουμε τις μεγαλύτερες και να τις εκθέσουμε στους επισκέπτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση του 2017