Vakakis Wines

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Μεγάλη Λάκα, Σάμος
ΤΗΛΕΦΩΝΑ

(+30) 22730 79282, (+30) 694 494 1118
EMAIL:
info@vakakiswines.gr
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
www.vakakiswines.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook

2,112ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Η εταιρεία Vakakis Wines ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός της είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας.

Στην παραγωγή των προϊόντων δίνει όλη μας τη βαρύτητα στην επιλογή της πρώτης ύλης και στη διαδικασία οινοποίησης. Ταυτόχρονα προσπαθεί, από τα πρώτα βήματά της, να αναδείξει άγνωστους, κρυμμένους τοπικούς οινολογικούς θησαυρούς.
Οι ευχαριστημένοι πελάτες αποτελούν για την Vakakis Wines το διαβατήριο της συνεχούς ανάπτυξης και παρουσίας σε νέα σημεία πώλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στο νησί μας τη Σάμο θα τα βρείτε σε επιλεγμένα σημεία.

Σαμιώτικα κρασιά "Vakakis" - Πολιτισμός και κρασί στα ποτήρια μαςΣτη «Vakakis Wines» παράγονται τρία (3) ξηρά κρασιά, δύο (2) ημίγλυκα και τρία (3) γλυκά. Στη προσεχή οινική περίοδο θα παραχθούν και τα πρώτα ημιαφρώδη.

Όπως αναγράφεται και στην ιστοσελίδα της «Η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, οφειλόταν στη απόλυτη πίστη μας σα Σαμιώτες, ότι αυτός ο θησαυρός που υπάρχει στη Σάμο δεν αξιοποιούνταν όπως έπρεπε από ένα βραδυκίνητο οργανισμό όπως η Ένωση, με αποτέλεσμα το μέλλον του Σαμιώτικου αμπελώνα να τίθεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση.
Η ανάδειξη λοιπόν του πραγματικά μοναδικού Σαμιώτικου αμπελώνα και των παραγόμενων από αυτόν προϊόντων του είναι το κύριο μέλημά μας, γιατί μόνο μέσω της ανάδειξής του και η εταιρεία μας θα έχει ευοίωνο μέλλον

Γνωρίστε τη "Vakakis Wines"

Σαμιώτικα κρασιά "Vakakis" - Πολιτισμός και κρασί στα ποτήρια μαςΌλοι οι αμπελώνες της εταιρίας είναι Βιολογικής καλλιέργειας, γραμμικής μορφής και έχουν φυτευτεί από το 2004 μέχρι το 2012.
Η μέση παραγωγή ανά στρέμμα δεν υπερβαίνει τα 500 κιλά. Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε σε ευρεία έκταση τους γραμμικούς αμπελώνες στο νησί της Σάμου.
Οι καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι όλες Ελληνικές και κατά προτίμηση Αιγαιοπελαγίτικες. Από λευκές καλλιεργούνται, το Μοσχάτο Σάμου, το Ασύρτικο. Από ερυθρές το Φωκιανό, ο Αυγουστιάτης και το Μαύρο Μοσχάτο Σάμου.
Η ανάδειξη της εξαφανισμένης ποικιλίας Μοσχάτο Μαύρο ήταν ένα προσωπικό στοίχημα της εταιρείας μας. Οι πρώτες οινοποιήσεις της συγκεκριμένης ποικιλίας αποτελούν τη δικαίωση της δεκαετούς μας προσπάθειας.

Σαμιώτικα κρασιά "Vakakis" - Πολιτισμός και κρασί στα ποτήρια μαςΟ χώρος κάλυψης του οινοποιείου ανέρχεται στα 250 τ.μ. Χώρος μικρός, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικός και ανάλογος του μεγέθους της εταιρείας μας.
Στο συγκεκριμένο χώρο γίνεται η παραλαβή, η οινοποίηση και η εμφιάλωση των κρασιών μας. Η αποθήκευση γίνεται σε διαφορετικούς κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Το οινοποιείο μας είναι πιστοποιημένο με ISO22000:2005, με AFFIRMATION OF COMPLIANCE για παραγωγή Βιολογικών οίνων και με Βεβαίωση Ελληνικής Επιχείρησης.

Σαμιώτικα κρασιά "Vakakis" - Πολιτισμός και κρασί στα ποτήρια μαςΤα κρασιά της «Bakakis Wines» έλκουν τα ονόματα τους από τη Σαμιακή ιστορία και κυρίως από το Σάμιο φιλόσοφο Πυθαγόρα.
Υπάρχουν τα:
Pythagorean PENTAGRAM,
Pythagorean THEOREM,
Pythagorean PYRAMID,
Pythagorean TETRACTYS,
Pythagorean CUP,
Pythagorean CRATER,
Pythagorean EPOGDOON,
Pythagorean EPOGDOON – Barrel,
Pythagorean MUSIC OF THE SPHERES.

Σαμιώτικα κρασιά "Vakakis" - Πολιτισμός και κρασί στα ποτήρια μαςΑμπέλι και κρασί, είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό κάθε τόπου. Θέλοντας να συμβάλουμε σ΄αυτό, φιλοδοξούμε το κρασί μας να είναι το διαβατήριο για να γνωρίσει κανείς καλύτερα το πιο αναγνωρίσιμο προϊόν της Σάμου, τον Πυθαγόρα και το έργο του.
Τα ξηρά κρασιά αναδεικνύουν τη μαθηματική ιδιοφυΐα του Πυθαγόρα (Λευκά /Θεώρημα & Πεντάγραμμο, Ροζέ /Πυραμίδα, Ερυθρό /Τετρακτύς).

Τα γλυκά και τα ημιαφρώδη αντίστοιχα τη σχέση των μαθηματικών με τη μουσική (Λευκά /Επογδόων, Ερυθρό /Μουσική των Σφαιρών) και τη φιλοσοφία (Πυθαγόρειο Δένδρο).
Τα ημίγλυκα τη σχέση του με το κρασί (Λευκό /Δίκαιη Κούπα. Ροζέ /Κρατήρας).
Αφιερώστε λίγο χρόνο στο μαγικό κόσμο του Πυθαγόρα και τότε θα αντιληφθείτε γιατί το κρασί παράγει πολιτισμό.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας εδρεύουν στη περιοχή Μ. Λάκκα Σάμου. Τέσσερα χιλιόμετρα νοτίως της πόλης του Καρλοβάσου στο δρόμο για το χωριό Κοντέϊκα. Το οικόπεδο της εταιρείας καταλαμβάνει μία έκταση 8 στρεμμάτων, εντός του οποίου μέχρι στιγμής οι στεγασμένοι χώροι καλύπτουν τα 450 τ.μ.

Η εταιρία εξάγει σε Κίνα, Hong – Kong και Ελβετία, Γερμανία και Ολλανδία, ενώ υπάρχει στα άμεσα σχέδια η επέκταση της σε καινούργιες αγορές.